Του Δημοσθένη Π. Δούκα.
Ένα από τα πολλά παράδοξα του δημόσιου βίου της Ελλάδας, το οποίο δεν τόλμησε ούτε η <μεταρρυθμιστική> κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη να λύσει, είναι το γεγονός ότι ενώ εκ του νόμου οι επιμελητηριακές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, έχουν δοθεί δύο παρατάσεις στη θητεία των οργάνων διοίκησης σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης ,κι έτσι η βασική δημοκρατική αρχή της νομιμοποίησης των διοικήσεων μέσα από εκλογές να
έχει καταργηθεί στην πράξη αφού οι τελευταίες δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες έγιναν το … 2017(!!!!!!!!!).
Τελικά και παρά τις πιέσεις που άσκησαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων στην Κυβέρνηση οι εκλογές στο σημαντικό επιμελητηριακό θεσμό θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 15 Νοεμβρίου με 15 Δεκεμβρίου, σε ημερομηνία η οποία θα ορισθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Επιμελητηρίου.
Οι εκλογές στα Επιμελητήρια έχουν αναδείξει τεράστιες τεράστιες προσωποποιημένες συγκρούσεις και μεθοδεύσεις , οι οποίες έχουν δραματικό και ανατρεπτικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα έγιναν στο Επιμελητήριο Αχαίας , στο οποίο παίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Με πρωταγωνιστή το σημερινό πρόεδρο Π.Μαρλαφέκα.
Για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Έβρου μέχρι σήμερα την πρόθεση του να είναι υποψήφιος ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Κ. Αετόπουλος, επικεφαλής της παράταξης <ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ>. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον δείχνουν άλλοι τρεις άνθρωποι του επιχειρείν. Ο πρόεδρος του Εμπορικου Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης,ο Δήμος Παπαράδης και ο Δ.Μπακαλίδης.
Όλες όμως οι νόμιμες και αχαλίνωτες φιλοδοξίες και οι στοχεύσεις θ αποκτήσουν ισχύ και νόημα μέχρι να δημοσιοποιήσει την ετυμηγορία και απόφαση του ο διαχρονικός ηγέτης του Επιμελητηρίου Έβρου:ο νυν Πρόεδρος. Ο Χριστόδουλος Τοψίδηςς. Του οποίου η σκέψη θα φωτίσει και θα καθοδηγήσει αποκλειστικά τις εξελίξεις των εκλογών. Η οποία σκέψη έχει να επιλέξει μεταξύ ΤΡΙΩΝ εκδοχών. Από τις οποίες η πλέον ανατρεπτική και καθοριστική είναι αυτή που θα τον οδηγήσει να είναι ξανά Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. Τότε θα ισχύσει η φράση <<κ άθε κατεργάρης στον πάγκο του>>. Η οποία μπορεί να ερμηνευθεί και ως ,λέγαμε και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα>.