Η Σαμοθράκη συμμετέχει στην προσπάθεια για δημιουργία Δικτύου Πόλεων Αποστόλου Παύλου

Με τη συμφωνία των επτά πρώτων δήμων για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης που αφορά τη χάραξη δράσεων και πολιτικών για την προώθηση και προβολή της “Διαδρομής του Αποστόλου Παύλου”, μέσω της δημιουργίας Δικτύου Πόλεων, η χώρα μας μετατρέπεται σε φάρο πνευματικής ακτινοβολίας.

Η καταρχήν συμφωνία για τη δρομολόγηση των διαδικασιών διαδημοτικής συνέργειας για τη δράση «Διαδρομή του Απόστολου Παύλου», έγινε την Κυριακή 18 Μαΐου, στο Δημαρχείο Κορίνθου και αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την δημιουργία του «Δικτύου Πόλεων Αποστόλου Παύλου» στην Ελλάδα. Το Μνημόνιο υπόγραψαν δήμαρχοι από πόλεις στις οποίες δίδαξε τον χριστιανικό λόγο ο Απόστολος των Εθνών και είναι οι εξής:

– Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης

 Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας

– Πρέβεζας, Νικόλαος Γεωργάκος

– Κω, Θεοδόσης Νικηταράς

– Οινουσσών, Γεώργιος Δανιήλ

– Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

– Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας

Θετικοί στη συμμετοχή του Δικτύου εμφανίζονται, επίσης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Παρασκευάς Παπαγεωργίου, Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, «η διαδρομή των περιοδειών που έκανε ο Απόστολος Παύλος, διαμορφώνοντας ουσιαστικά τις ρίζες όλου του χριστιανικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, δημιουργεί ένα σύνολο περιοχών τις οποίες επισκέφτηκε και στις οποίες δίδαξε, ένα οδοιπορικό που μπορεί να αποτελέσει εμβληματική και εξαιρετικά πρόσφορη θεματική στον ευρύτερο χάρτη του θρησκευτικού τουρισμού».

Σύμφωνα με το κείμενο, «εκλείπει μία ολοκληρωμένη και στρατηγική προσέγγιση από τις ίδιες τις περιοχές ενδιαφέροντος, γεγονός που δυσχεραίνει καθοριστικά τόσο την πληροφόρηση όσο και την ανάδειξη μίας συνεκτικής πρότασης που να μπορεί να αποτελέσει διακριτή και ελκυστική θεματική στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού».

Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, «στο πλαίσιο της απόκτησης κοινού βηματισμού μεταξύ των δήμων θα διοργανωθούν εισαγωγικά συνέδρια και προπαρασκευαστικές εκδηλώσεις με σχετική θεματολογία και ενιαίο branding σε όλους τους εμπλεκόμενους δήμους».

Με βάση το κείμενο του Μνημονίου, «οι δήμοι δεσμεύονται να κινητοποιήσουν και να διαθέσουν κάθε πρόσφορο πόρο, λειτουργώντας ενιαία και συντονισμένα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα κοινό brand κάτω από το οποίο θα σχεδιαστούν και θα εφαρμοστούν πολιτικές αμοιβαίου οφέλους για την ανάπτυξη μίας πολυσύνθετης και πολυεπίπεδης θεματικής ενότητας θρησκευτικού τουρισμού».

Πηγή : paratiritis-news.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση