Search
Close this search box.

Eυρωπαϊκό Υγρού Στίβου: H ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, οκτώ μετάλλια στο Βελιγράδι και έπεται συνέχεια.

Η ελληνική κολύμβηση σπάει κάθε ρεκόρ στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, σε τέσσερις ημέρες μετρά οκτώ μετάλλια, εκμεταλλευόμενη και τις τρανταχτές απουσίες παραδοσιακών δυνάμεων από τη διοργάνωση.

  • Στην 3η θέση του πίνακα των μεταλλίων
  • Τα 34 μετάλλια της κολύμβησης στα ευρωπαϊκά

Η ελληνική κολύμβηση ζει πρωτόγνωρες στιγμές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, μετά και την 4η ημέρα έχει φθάσει στα οκτώ συνολικά μετάλλια, μετά το ασημένιο από τη Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο και το χάλκινο από την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών.

Ήδη ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη συγκομιδή της, τα έξι μετάλλια (ένα χρυσό και πέντε χάλκινα) από τη διοργάνωση του Ντέμπρετσεν το 2012 και η πρόβλεψη του αγαπημένου συναδέλφου, Γιάννη Δημητρόγλου, πριν από την έναρξη των αγώνων «για 10-12 μετάλλια» θα βγει αληθινή. Και με όσα ακολουθούν το επόμενο τριήμερο, ίσως στο τέλος ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Όταν έγιναν γνωστές οι λίστες συμμετοχής και είδαμε μεγάλες δυνάμεις, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία να μη στέλνουν καν ομάδες ή οι Βρετανοί να έχουν παρουσία με ελάχιστους και όχι πρωτοκλασάτους αθλητές, η πρώτη σκέψη ήταν για τη μεγάλη ευκαιρία που είχαν οι Ελληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες να φθάσουν σε διακρίσεις.

Η European Aquatics κάπου έπρεπε να στριμώξει αυτό το πρωτάθλημα, επέλεξε να το κάνει 45 ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μοιραία μεγάλα αστέρια το σνόμπαραν.

Νόρα Δράκου: «Μετα από τόσα χρόνιας προσπάθειας και υπομονής, ήρθε το πολυπόθητο»

Ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια που η Νόρα Δράκου μιλούσε στο Podgazzt και έλεγε πως ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο ήταν το απωθημένο που την κρατούσε στην κολύμβηση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τώρα κατέκτησε αυτό το μετάλλιο που κυνηγούσε και που δικαιωματικά άξιζε, όταν στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου στο Βελιγράδι ακούμπησε δεύτερη τον τοίχο και με χρόνο 27.87 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης, πλέον, μίλησε φανερά συγκινημένη στην ΕΡΤ από τη μεικτή ζώνη του κολυμβητηρίου και τόνισε πόσο χαρούμενη νιώθει μετά από αυτή τη στιγμή της δικαίωσης. Παράλληλα, ως πραγματική πρωταθλήτρια, είπε και πως θα ήθελε να έχει κατακτήσει το χρυσό το οποίο έχασε για ελάχιστα εκατοστά (27.73 το χρυσό):

«Πάλεψα πάρα πολύ και για το χρυσό, δεν μου βγήκε στις λεπτομέρειες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ συγκινημένη. Είναι σα να έχει περάσει η ζωή και η καριέρα μου από μπροστά μου! Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται υπερβολικό πως μπορεί να κλαίω έτσι για ένα μετάλλιο αλλά είμαι σχεδόν 15 χρόνια στον υψηλό πρωταθλητισμό, έχω φτάσει πολλές φορές στην πηγή, δεν έχω πιεί νερό και μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και υπομονής, κατάφερα να πάρω αυτό το πολυπόθητο μετάλλιο.

Δεν έχω περιγραφή… Είχα πολύ άγχος, πολλή νευρικότητα γιατί ήξερα πως το είχα, ήταν μέσα στις δυνατότητές μου έτσι όπως εξελίσσεται το Ευρωπαϊκό. Πέρασε η καριέρα μου μπροστά από τα μάτια μου γιατί εδώ, το 2008, πήρα το πρώτο μου ευρωπαϊκό ως νέα και εδώ μετά από 16 χρόνια παίρνω το δεύτερο, ασημένιο πάλι.

Ευχαρίστησα τον Θεό, που παρ’όλο που έκανα κάποια λάθη μου έδωσες αυτό το μετάλλιο. Να σας πω όμως πως σαν γνήσια αθλήτρια η πρώτη σκέψη ήταν πως «Γα**το, το χρυσό ήταν δίπλα μου, θα μπορούσα να το πάρω» γιατί δεν σας κρύβω πως είδα στον ύπνο μου ότι θα πάρω μετάλλιο και μάλιστα χρυσό και είχα πει πως θα γίνει. Αλλά, τίποτα τώρα, μόνο χαρά και ανακούφιση, τίποτα άλλο.

Έχουμε κάνει ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα-όνειρο, προηγήθηκε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ήταν όνειρο, όλα τα παιδιά έχουμε πολύ σπουδαίες διακρίσεις, είμαστε πολύ χαρούμενοι και μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στην ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση