Search
Close this search box.

Χρ. Μέτιος: «Πρώτη φορά στην Περιφέρεια ΑΜΘ δρομολογούνται τόσα πολλά έργα»

Πολιτικοί τριγμοί για τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης με «καρφιά» για «προεκλογική τροποποίηση»

Μεγάλη συζήτηση και αντιπαραθέσεις προκλήθηκαν μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ της Παρασκευής 31 Μαρτίου, σχετικά με την 4η τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης της ΠΑΜΘ για το έτος 2023. Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος από την πλευρά υποστήριξε ότι η Περιφέρεια αλλάζει «φυσιογνωμία», ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την διοίκηση ότι κάνει τροποποιήσεις λόγω… προεκλογικής περιόδου.


Ο κος Μέτιος λόγω της παρουσίας του στον Έβρο, καθώς παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπογραφή της σύμβασης της επέκτασης του φράχτη, δεν ήταν παρών από την αρχή της συζήτησης του θέματος. Ωστόσο λίγο πριν το τέλος της συζήτησης του θέματος προσήλθε στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκε στο τέλος της συζήτησης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρώτη φορά στην ΑΜΘ δρομολογούνται τόσα πολλά έργα. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 360 έργα για την ΑΜΘ. Εμείς από το δικό μας σχέδιο, έχουμε πάνω από 600 έργα και δράσεις όλα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Για πρώτη φορά τόσες επενδύσεις δημοσίων έργων και ιδιωτικών έργων πραγματοποιούνται και αλλάζουν την φυσιογνωμία της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Φυσικά έχουμε και το νέο ΕΣΠΑ που είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Όλα αυτά θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της ΑΜΘ και θα την καταστήσουν πολύ σημαντικό πόλο ανάπτυξης. Στον Έβρο έθεσα και στον πρωθυπουργό και σε υπουργούς κάποια θέματα που μας απασχολούν και βρέθηκα και για αυτό εκεί».


Να σημειωθεί ότι πριν τον περιφερειάρχη ΑΜΘ τοποθετήθηκε και ο Κώστας Αντωνιάδης που αναπλήρωνε τον κο Μέτιο ως αναπληρωτής περιφερειάρχης και σημείωσε πως «οι τροποποιήσεις δεν γίνονται επειδή είναι προεκλογική περίοδος, αλλά επειδή είμαστε μια διοίκηση που δουλεύει και όχι επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Ναι χρειάζεται ο τόπος μας τις πολιτιστικές δράσεις και ας είναι μικρές, γιατί ο πολιτισμός είναι αναγέννηση».

«Πανηγύρια» βλέπει η αντιπολίτευση

Επί του μικροφώνου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε “επίθεση” στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ λέγοντας ότι «ως παράταξη δεν έχουμε ψηφίζει το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, γιατί η Περιφέρεια δεν έχει ξεφύγει από τα πανηγύρια. Στενοχωριέμαι που βλέπω τον κο Κουρτίδη που έχει 32 δράσεις συνδιοργάνωσης. 156.000 ευρώ για 32 δράσεις. Εάν αυτό δεν είναι πανηγύρια και εάν αυτό δεν είναι πρόγραμμα Συλλόγου…έχετε κάνει την Περιφέρεια ΑΜΘ έναν πολιτιστικό σύλλογο. Ντρέπομαι πραγματικά και καταψηφίζουμε».
Για ένα «μαγείρεμα του τίποτα» έκανε λόγο ο Κώστας Κατσιμίγας που δήλωσε ότι «βλέπουμε πολλά πανηγύρια και πανηγυράκια». Ο Κωστής Σιμιτσής από την πλευρά του σημείωσε ότι «δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουμε κάτι που έρχεται καθυστερημένα», ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον τουρισμό της Ροδόπης με αφορμή το μονοπάτι Ε6. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «μιλάμε για τον τουρισμό της Ροδόπης και κακά τα ψέματα δεν θα υπάρξει ποτέ κοσμογονία και κατακλυσμός τουριστών. Πιστεύω όμως ότι μια σημαντική διέξοδος είναι ο ορεινός τουρισμός στη Ροδόπη, όπως και στην Ξάνθη και στον Έβρο».
Για την Λαϊκή Συσπείρωση ο Σιδέρης Μιχαηλίδης δήλωσε ότι «οι όποιες τροποποιήσεις λίγους μήνες μετά την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δείχνει την ανικανότητα της διοίκησης. Θα γίνουν έργα που γεμίζουν τα έργα των εργολάβων και αδειάζουν τις τσέπες του λαού». Στις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου ιδίως στον βόρειο Έβρο αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Περεντίδης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «άνθρωποι που έκαναν τα δρομολόγια 30 χρόνια έμπαιναν σε ξένες αυλές. Κινδύνεψαν ζωές και αυτά τα ξέρετε, όμως δεν ήρθατε ποτέ να τα επικοινωνήσετε αυτά με τον κόσμο». Τέλος ο Ανδρέας Καραγιώργης υπογράμμισε «εάν γίνεται τροποποίηση κάποιοι το βλέπουν ότι είναι προεκλογική, ενώ εάν δεν γίνει κάποιοι λένε ότι δεν γίνεται τίποτα. Εγώ είμαι θετικός». Με 18 υπέρ και 11 κατά, υπερψηφίστηκε η τροποποίηση.

Πηγή: gnomionline.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση