Τα μοναδικά γευστικά κρέατα της Θράκης και ιδιαίτερα του βορείου Έβρου, η προσέλευση επισκεπτών από Ελλάδα αλλά και από τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και Βουλγαρίας με σκοπό να βιώσουν τοπικές εμπειρίες προωθώντας τον τουρισμό υπαίθρου καθώς και το κορυφαίο μαγειρικό έδεσμα που γεύονταν για περίπου δύο χρόνια ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος ο 12ος κατά την παραμονή του στο Διδυμότειχο είναι οι αφορμές για να δημιουργηθεί μια νέα γιορτή γεύσεων.
Έτσι λοιπόν έρχεται τον Οκτώβριο το HELLENIC MEATBALLS στο πλαίσιο δράσεων του 15ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2024 που οργανώνει η REDRIVER.
Ο ελληνικός κεφτές (meatball), με τις παραλλαγές στο μαγείρεμα του (από την Σμύρνη μέχρι το Διδυμότειχο και την Κωνσταντινούπολη), ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές πριν τα Βυζαντινά χρόνια αλλά και μετά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τις περίφημες συνταγές να εμπνέουν ακόμη πολλούς μάγειρες ανά τον κόσμο.
Οι ΚΕΦΤΕΔΕΣ είναι εύκολοι στην κατασκευή τους, όμως το απλό αυτό πιάτο έχει τα κόλπα του και την ιστορία του.