Search
Close this search box.

Τη δημοτική παράταξη “Νέα Δύναμη” παρουσίασε ο Στάθης Ασπιώτης

Την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής κίνησης παρουσίασε o υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Στάθης Ασπιώτης.

Πρόκειται για την 1η συνάντηση γνωριμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Στάθης Ασπιώτης παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ – Διεκδικούμε / Δημιουργούμε» εκφράζοντας την αναγκαιότητα να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τον τόπο μας, καθώς και την αποφασιστικότητα και δέσμευση της δημοτικής κίνησης, για άμεση αλλαγή πορείας στα ζητήματα του Δήμου, τόσο τα καθημερινά όσο και τα στρατηγικά, που θα απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, αλλά και στο όραμα των πολιτών για το δήμο του μέλλοντος.

«Η Αλεξανδρούπολη θέλει έναν Δήμαρχο ηγέτη που θα μπορεί να διαχειριστεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Ένα Δήμαρχο που θα μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο στην ανάπτυξη και την απασχόληση από το μέλλον. Χρειάζεται ένα Δήμο που να μπορεί να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα ευεργετήσουν, θα βοηθήσουν τη  νέα γενιά που ονειρεύεται να μείνει στον τόπο μας, να δουλεύει με αξιοπρέπεια και να ζει σε μια πόλη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα της Θράκης. Το τρένο της Ανάπτυξης ξεκίνησε και μας χωράει όλους. Αρκεί να πάρουμε την Αλεξανδρούπολη στα χέρια μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασπιώτης. 

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική αρχή για την αδιαφορία απορρόφησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών. «Χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που όμως θέλουν μελέτη και προεργασία για να απορροφηθούν. Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο η Αλεξανδρούπολη να είναι απούσα και μειονεκτούσα από τις εξελίξεις. Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τόπο μας, και καθιστά την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης, δεν μπορούμε εμείς εδώ να ζούμε στην αφάνεια και την απόλυτη στασιμότητα σε όλους τους τομείς. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης. Και σας διαβεβαιώ ότι έχουμε το σχέδιο για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά μας» σημείωσε. 

Ο κ. Ασπιώτης παρουσίασε ορισμένους από τους άξονες του προγράμματός του, που μεταξύ άλλων αφορούν την καθαριότητα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, πολιτιστικές και αθλητικές παρεμβάσεις, δράσεις για τα ΑΜΕΑ ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ανταποδοτικά οφέλη που μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης από «όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά ενεργειακά έργα που γίνονται στην περιοχή μας». 

Σύμφωνα με τον κ. Ασπιώτη ολόκληρο το πρόγραμμα του συνδυασμού θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα. Όπως τόνισε ο ίδιος «Δεν θα ακούσετε από εμένα όμορφα λόγια! Ούτε πρόκειται να παρουσιάσω ένα πρόγραμμα με προτάσεις που μπορεί να ακούγονται ωραία αλλά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Στόχος μας είναι ο Δήμος να διοικηθεί, με πολλή δουλειά, κοστολογημένες προτάσεις και κυρίως: με μεράκι και όρεξη για δημιουργία!»

Πηγή: .e-evros.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση