Search
Close this search box.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 19η Διεθνή Εμπορική Έκθεση Alexpo 2023

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της 19ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης Alexpo2023, που φέτος θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 12-16 Μαΐου στον χώρο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με φορέα διοργάνωσης την Εταιρία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Έβρου. Ο σημαντικότερος επιμελητηριακός θεσμός επιστρέφει δυναμικά μετά από πέντε χρόνια απουσίας, λόγω των απαγορεύσεων που είχε επιβάλλει η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένες 100 συμμετοχές, άλλες δέκα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες και μόλις πέντε με επτά συμμετοχές είναι ανοιχτές, οι οποίες ευελπιστούμε ότι στο επόμενο 15ημερο, θα έχουν κλείσει», είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, υπογραμμίζοντας ότι η τόσο έγκαιρη πλήρωση των θέσεων είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της Alexpo2023 είχε επιλεγεί πριν από περίπου οκτώ μήνες, οπόταν και είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες της διοργάνωσης και επιλέχθηκε για δύο λόγους, όπως εξήγησε ο κος Τοψίδης: «Ο πρώτος λόγος είναι ότι θέλουμε να συμπίπτει με την Απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και να είναι ένα  event μέσα σε αυτό το μεγάλο γεγονός, τη μεγάλη γιορτή που θα γίνει 14  Μαΐου για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης. Έτσι λοιπόν συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτή την ημερομηνία να δοθεί περισσότερη έμφαση και να έρθει περισσότερος κόσμος στην πόλη – να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα το νομό μας.

Επίσης συμβάλλουμε και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτείας να έχουμε μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να έχουμε μικρότερη κατανάλωση στα air conditions».

Προφανώς ήταν αδύνατον να προβλεφθεί το γεγονός ότι η Alexpo 2023 διοργανώνεται μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών, ωστόσο όπως σημείωσε ο κος Τοψίδης «οι Εκλογές είναι ένα πολιτικό γεγονός, η Έκθεση είναι εμπορική έκθεση, είναι ένα τοπικό γεγονός εδώ της περιοχής μας, της Περιφέρειας μας, της Θράκης, πιστεύουμε ότι αφού συμπίπτουν αυτές οι ημερομηνίες θα έχουν αμφίδρομη σχέση – να έχουν και οι πολιτικοί τη δυνατότητα να επισκεφτούν την έκθεση, όσο όμως και οι επισκέπτες να έρθουν σε μια επαφή με αυτούς τους ανθρώπους να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις».

Η Alexpo 2023 (όπως και κάθε διοργάνωση της Έκθεσης) χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Επιμελητηρίου Έβρου, ωστόσο τυγχάνει στήριξης από χορηγούς που αναγνωρίζουν την διαχρονική επιτυχία του θεσμού και την επιτυχημένη πορεία του έως τώρα. Σε επόμενες ανακοινώσεις τύπου, αλλά και στο συνοδευτικό προωθητικό υλικό της Alexpo2023 θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα ονόματα όλων των χορηγών που υποστηρίζουν την φετινή διοργάνωση.

Ο κος Τοψίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι στηρίζουν την Alexpo 2023 και ανακοίνωσε επίσης ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και για πρώτη φορά της ΔΕΘ – Helexpo.

Επιπλέον χαίρει υποστήριξης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Σε 15 ημέρες η παρουσίαση του πλήρους προγράμματος

Ο κος Τοψίδης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εγκαινίων της Alexpo 2023 που είναι η Παρασκευή 12 Μαΐου (και η τελετή έχει οριστεί για τις 19.00) ενώ όπως είπε το Σάββατο 13 Μαΐου θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που θα συνεδριάσει «με θέματα της ΚΕΕΕ και κάποια θέματα που αφορούν το Νομό παρουσία όλων των παραγωγικών φορέων πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων σωματείων, ομοσπονδιών, εμπορικών συλλόγων, συνδέσμων βιομηχάνων βιοτεχνών  από όλη την ΑΜΘ».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνεται μεγάλη έμφαση στην τοπική γαστρονομία με καλεσμένους σεφ τους Βαγγέλη Δρίσκα, Σταύρο Βαρθαλίτη, Σόφη Ουργουντζίδου και Ευτυχία Χαρμανίδου, ενώ θα συμμετάσχουν και σπουδαστές/τριες από το Τμήμα Μαγειρικής του Δημόσιου ΙΕΚ.

Επιπλέον θα λειτουργήσει Πλανητάριο επισκέψιμο από μικρούς και μεγάλους, η καθιερωμένη Έκθεση Αυτοκινήτου σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου Αλεξανδρούπολης και θα διοργανώνονται μουσικά events για κάθε βράδυ της διοργάνωσης.

Το ωράριο λειτουργίας της Alexpo 2023 θα είναι καθημερινά 18.00-23.00, πλην της Κυριακής 14 Μαΐου, που η Έκθεση θα ανοίξει στις 13.00 το μεσημέρι και το πλήρες πρόγραμμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σε δύο εβδομάδες.

Συνεχής ροή πληροφοριών παρέχεται στον ιστότοπο της Alexpo 2023 (alexpo.gr) και στα Social Media της (https://www.facebook.com/expo.alexandroupolis)

Πηγή: reportal.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση