Search
Close this search box.

Να αναγνωριστεί η εργασία τους ως επικίνδυνη, ζητάνε οι Αστυνομικοί της Ροδόπης

Η 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, με κεντρικό σύνθημα «Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο! Είναι η ώρα για την Πολιτεία να μας το αναγνωρίσει».

Κατά τις εργασίες του πρώτου μέρους της Γενικής Συνέλευσης, υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αναγορεύτηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόρη  Γερακαράκος σε Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσης, σε ένδειξη ελάχιστης τιμής  στο πρόσωπό του για «την αστείρευτη αγωνιστικότητά του, τη σπουδαία προσφορά του στο Αστυνομικό  Συνδικαλιστικό Κίνημα, στην αναβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του ρόλου του Έλληνα αστυνομικού στην κοινωνία, καθώς επίσης για την διαρκή ισχυρή στήριξή του στους αγώνες της Ένωσής μας για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας».

Βραβεύτηκε το μέλος της ΕΑΥ Ροδόπης κ. Φωτεινή Μπάλα που υπηρετεί στο Τ.Α. Κομοτηνής και της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσης, καταθέτοντας την τιμή, την περηφάνια  και το σεβασμό στο πρόσωπό της για την εξαίρετη πράξη της,  όταν    μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 διανύοντας κανονική άδεια και ευρισκόμενη  στην Αθήνα για λόγους αναψυχής, μαζί με τον αδερφό της και επίσης συνάδελφο Υπαρχιφύλακα Δημήτριο Μπάλα που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ Αθηνών, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δράστη κλοπής  και εν συνεχεία με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Ομονοίας τον οδήγησαν στην οικεία Αστυνομική Υπηρεσία προκειμένου για την περαιτέρω διενέργεια της προβλεπόμενης προανακριτικής διαδικασίας.

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσης στον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, ως ελάχιστο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσης στο πρόσωπό του, σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την έμπρακτη στήριξή τους στους αγώνες για την επίλυση του θέματος στέγασης σε αξιοπρεπής χώρους των Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις Σάπες, με την ομόφωνη απόφασή τους να  παραχωρήσουν  στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου για την ανέγερση νέου κτιρίου για την στέγαση του Τ.Σ.Φ. Σαπών, δημοτικού οικοπέδου έκτασης περίπου ενός στρέμματος – το οποίο βρίσκεται πλησίον του χώρου όπου στεγαζόταν η πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών.

Επίσης  απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσης για την πλούσια συνδικαλιστική τους δράση  στον Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιο Κουλιάκη, στον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. Γεώργιο Αυρηλιών και  στον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας  κ. Απόστολο Μούρτη.

Την Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίαρχα τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο.

Αναδείχθηκε από την Πρόεδρο κ. Σταυρούλα Τζατζανά, «η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, την ασφάλεια των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και φυσικά την αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνη».

Τόνισε ότι στο σύνθημα της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αποτυπώνονται αφενός μία  αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα «αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο», αφετέρου  η καθόλα δίκαιη αξίωσή μας να γίνει επιτέλους πράξη το αυτονόητο χωρίς άλλες αναβολές «είναι η ώρα για την Πολιτεία να μας το αναγνωρίσει».

Όπως επισήμανε: «Είμαστε πλέον στο έτος 2023 και έχουμε δει όλο το έργο. Έχουν εναλλαχθεί στη διακυβέρνηση της χώρας μας σχεδόν όλα τα κόμματα. Όλοι τους όταν είναι στην Αντιπολίτευση μας αγαπούν και στηρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας, όλοι τους μας υπόσχονται προεκλογικά ότι εάν κυβερνήσουν θα θεσμοθετήσουν την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας σε βάθος τετραετίας.

Πέρασαν πολλές τετραετίες, άλλαξαν πολλές Κυβερνήσεις εφαρμόζοντας  η κάθε μία τους διαφορετικές πολιτικές διακυβέρνησης, όμως δυστυχώς όλες μα όλες ακολούθησαν κοινή πρακτική όσον αφορά στην υλοποίηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων προς εμάς τους αστυνομικούς για την αναγνώριση της Επικινδυνότητας  του επαγγέλματός  μας.

Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ ένα ρητό του αρχαίου προγόνου μας και σπουδαίου τραγικού ποιητή  Ευριπίδη, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πλέον κατάλληλο για να περιγράψει την  τραγικότητα της πρακτικής που ακολούθησαν τα κόμματα  εξουσίας επί του συγκεκριμένου θέματος ”Η γλώσσα μου ορκίστηκε, αλλά ο νους δεν δεσμεύτηκε από τον όρκο”.

Από αυτήν εδώ την αίθουσα λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, εκπροσωπώντας τους 440 αστυνομικούς μέλη μας, με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου  στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων που  συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία των Εθνικών εκλογών μας, καθώς και σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές τους, ότι δεν μας πείθουν πλέον αόριστα χρονοδιαγράμματα, αξιώνουμε  δέσμευση για νομοθέτηση της Επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος, άμεσα με τη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης με πρόβλεψη καταβολής του σχετικού επιδόματος από 01-01-2024. 

Θέλουμε αυτή τη φορά  να δεσμευτεί με όρκο ο νους τους και όχι μόνο η γλώσσα τους!!!! Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν μπροστά τους, στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας, με υψωμένο το λάβαρο του αγώνα σε τέτοια ύψη που δεν έχουν δει …….

Όπως είπε και ο Βασιλεύς των Μακεδόνων, Μέγας Αλέξανδρος, ο Βασιλιάς της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας ‘’Ποτέ μην παρακαλάς, για κάτι που έχεις την δύναμη να το κερδίσεις’’. Έτσι κι εμείς τελειώσαμε με τα παρακάλια και θα το κερδίσουμε γιατί έχουμε τη δύναμη».

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση των μελών για τρέχοντα ζητήματα, για θέματα Νέου Βαθμολογίου – νέου Μισθολογίου, για τις κατακτήσεις της Ομοσπονδίας και το διεκδικητικό πλαίσιο,  από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γρηγόρη Γερακαράκο.

Ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος Κουλιάκης, ενημέρωσε τα μέλη για Οικονομικά, Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά θέματα.

Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. Γεώργιος Αυρηλιώνης και ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Απόστολος Μούρτης, προέβησαν σε ενημέρωση των μελών σχετικά με θέματα παροχών του Ταμείου μας και του Ιδρύματος.

Ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των μελών. Εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός έτους 2022 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2023.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται οι θέσεις και οι διεκδικήσεις σε Θεσμικά – Οικονομικά – Ασφαλιστικά – Τοπικά ζητήματα και το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση των καταγεγραμμένων σε αυτό αιτημάτων, με παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των μορφών αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί.

Τις εργασίες της Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο εκπρόσωπος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πάτερ Χρυσοβαλάντης Δήμου, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος Κουλιάκης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. Γεώργιος Αυρηλιώνης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας και  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας κ. Απόστολος Μούρτης,  ο βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ροδόπης κ. Δημήτριος Χαρίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Κων/νος Χαριτόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Απόστολος Κανδυλάκης και ο Αντιπρόσωπος κ. Γεώργιος Κουρτίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας κ. Ηλίας Ακίδης, ο Γραμματέας της Επιτροπής Εργασίας Βορείου Τομέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Κωνσταντίνος Καργιώτης,  ο  εκπρόσωπος  της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. Αθανάσιος Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης κ. Πέτρος Κελεσίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. Ζωή Σκευά, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους αγώνες της ΕΑΥ Ροδόπης για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων τους.

Επίσης απέστειλε χαιρετισμό στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο  και σε όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος εξαιτίας εκτάκτων υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν κατέστη εφικτό να παρευρίσκεται  όπως είχε προγραμματιστεί.

Πηγή: fonitisrodopis.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση