Search
Close this search box.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αγάπη για την Ξάνθη μας” για τη μη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές

Αγαπητοί χριστιανοί συμπολίτες μας, Χριστός Ανέστη.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, χρόνια πολλά για την εορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ.

Τέσσερα χρόνια πριν, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στα κοινά της πόλης μας και να παρέμβουμε τόσο δυναμικά όσο και συντονισμένα, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε από την αρχή και να οραματιστούμε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο Ξάνθης με θεμέλιο λίθο την ενεργή παρουσία των Ξανθιωτών πολιτών.

Πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, με στόχο την υλοποίηση ενός νέου οράματος για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας με νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές.

Στην τετραετή διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέξαμε και επιλέγουμε ακόμα να συμμετέχουμε και όχι να απέχουμε, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις πολιτικές μεθοδεύσεις που καθόρισαν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεθοδεύσεις αντίθετες στον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής με τον οποίο εκλεχθήκαμε από τους συνδημότες μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας ήταν παρόντες και συνεχίζουν να είναι, σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των διαφόρων οργάνων και επιτροπών που συμμετέχουν.

Σε όλη αυτήν την πορεία δηλώσαμε και διατηρήσαμε έως τέλους την πολιτική μας αυτοτέλεια. Η ψήφος μας ήταν κατά συνείδηση, βασιζόμενη στις αρχές και στις αξίες όπως αυτές μας συνέδεσαν και μας οδήγησαν στην ενασχόλησή μας με τα κοινά της πόλης μας.

Χαρακτηριστικό της αυτοδιοικητικής μας παρέμβασης είναι ότι μείναμε μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις, προάγοντας τον συλλογικό, παραγωγικό και εποικοδομητικό διάλογο με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιληφθήκαμε εξαρχής τις διαχωριστικές γραμμές, τις διαφορές αλλά και τα σημεία σύγκλισης που έχει η ίδια η παράταξή μας τόσο με την δημοτική αρχή όσο και με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δεν εγκλωβιστήκαμε σε ανούσια συγκρουσιακά δίπολα.

Λειτουργήσαμε με δημοκρατικές διαδικασίες απευθυνόμενοι στην βάση του συνδυασμού για την λήψη σημαντικών αποφάσεων, που καθόρισαν την πορεία της παράταξής μας.

Καταθέσαμε νέες και σύγχρονες προτάσεις,επιπλέον στηρίξαμε προτάσεις από όλες τις παρατάξεις που –κατά την γνώμη μας– είχαν σκοπό το συμφέρον της πόλης μας.

Συμμετείχαμε ανιδιοτελώς και εθελοντικά σε θέσεις ευθύνης, χωρίς αντιμισθίες, με σκοπό να συμβάλλουμε στην υλοποίηση μακροπρόθεσμων στόχων που θα δώσουν προοπτική και ανάπτυξη στην Ξάνθη μας.

Εκφράσαμε με στοιχειοθετημένα επιχειρήματα τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις μας σε σχεδιασμούς που πιστεύουμε ότι δεν θα ωφελήσουν την πόλη μας, είτε σε ζητήματα προτεραιοτήτων.

Έχοντας κριτική σκέψη και ανεξάρτητη ταυτότητα επιλέξαμε να ασκήσουμε ουσιαστική και παραγωγική αντιπολίτευση. Ασκήσαμε πολιτική και όχι παραπολιτική.

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του αφήνει παρακαταθήκη το κατάλληλο υπόστρωμα σε επίπεδο προγραμματισμού, έτσι ώστε, εάν το εκμεταλλευτεί σωστά η επόμενη δημοτική αρχή, να δούμε τα επόμενα χρόνια την υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Ο νέος εκλογικός νόμος θέτει διαφορετικές προϋποθέσεις για την κατάρτιση των αυτοδιοικητικών σχημάτων, τα οποία θα χαράξουν τη νέα πορεία του Δήμου Ξάνθης για την επόμενη πενταετία. Απαιτείται προγραμματική σύγκλιση απόψεων, πολυεπίπεδη εκπροσώπηση από όλα τα τμήματα της τοπικής κοινωνίας μας, αίσθημα υπευθυνότητας και ευρύτερος κοινός οραματισμός για την χάραξη μακροπρόθεσμων πολιτικών και ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού.

Στην παρούσα φάση και υπό τους όρους του νέου εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, πήραμε την απόφαση να μην λάβει μέρος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ο συνδυασμός «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας». Εμείς, ως πρόσωπα διαπνεόμενα από διάθεση προσφοράς προς τον Δήμο μας, θα συνεχίσουμε να «είμαστε εδώ» και να συμμετέχουμε στα κοινά της πόλης και της πατρίδας μας από όποιο μετερίζι κληθούμε από τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο της Ξάνθης.

Ο ιδρυτής του συνδυασμού

Ιωάννης Παπαχρόνης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Δημοσθένης Γεωργιάδης (επικεφαλής παράταξης)

Χαράλαμπος Διαφωνίδης

Αφεντούλης Τσακιρίδης

Χρήστος Παπαχρόνης

Σοφία Παπαδοπούλου

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση