Search
Close this search box.

Επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής ο Γιάννης Λεβέντης

Επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κομοτηνής ανακοίνωσε ο Γιάννης Λεβέντης, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ανατόλια χθες το απόγευμα. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια ΑΜΘ (Διονύσης Κλάδης) και τον Δήμο Ιάσμου (Παναγιώτης Σπορίκης).

Νωρίτερα, ο Γιάννης Λεβέντης φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm από τον Δήμο Μπακιρτζάκη, προκειμένου να μεταφέρει το στίγμα της υποψηφιότητάς του. «Καλούμε το λαό της Κομοτηνής να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί είναι η μοναδική δύναμη που θα καταθέσει τις ψήφους στους αγώνες του ίδιου του λαού για την επιβίωση και τη βελτίωση της καθημερινότητας» σημείωσε και τόνισε πως ο κόσμος δεν ξεχνά το έγκλημα των Τεμπών, γι’ αυτό το προηγούμενο διάστημα βγήκε μαζικά στους δρόμους, γεγονός από το οποίο ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση αντλούν δύναμη, αφού «ο κόσμος μετατρέπει την αγανάκτηση σε οργανωμένη διεκδίκηση».

Αυξάνονται τα προβλήματα στον Δήμο Κομοτηνής

Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί ξεκάθαρα ως προς την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και υποστηρίζει τη δυναμική διεκδίκηση πόρων από το κράτος, προς όφελος των δημοτών. Παράλληλα, διαφωνεί με τη λογική ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί στη βάση κόστους-οφέλους, αντιθέτως υποστηρίζει ότι πρέπει πάνω από τα χρήματα να μπαίνουν οι λαϊκές ανάγκες, ό, τι και εάν αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Λεβέντη η καθημερινότητα που βιώνουν οι Κομοτηναίοι είναι πολιτικό ζήτημα, ενώ τα προβλήματα αντί να μειώνονται αυξάνονται κι αυτό «το αντιλαμβάνεται ο κάθε δημότης». Ως παράδειγμα έφερε τα δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Κομοτηνής, υποστηρίζοντας πως ενώ η δημοτική αρχή διαφημίζει ότι δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη, αυξήθηκαν όμως σε αυτή τη θητεία κατά 22% τα ανταποδοτικά τέλη, που επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά σε ένα ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα στη χώρα μας.

Έργα μόνο στο κέντρο

Ο υποψήφιος δήμαρχος παρατήρησε ότι όποια έργα προχωρούν είναι μέσα από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, αφού στον προϋπολογισμό του Δήμου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι μόλις 1εκ. ευρώ, που «δεν επαρκεί ούτε για ένα σοβαρό έργο». Επίσης, τα έργα μέσω ΕΕ αφορούν κυρίως τα κέντρα των πόλεων, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να οξύνονται ιδίως στις γειτονιές και ακόμη περισσότερο στους οικισμούς, όπου η δημοτική αρχή προχωράει σχεδόν αποκλειστικά έργα οδοποιίας κι αγροτικής οδοποιίας.

Ενδεικτικά κατέγραψε προβλήματα στην Κομοτηνή, όπως το κλειστό κολυμβητήριο, η μη επάρκεια χώρων άθλησης, τα προβλήματα κι η έλλειψη σχολικής στέγης, η απουσία έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, μεταξύ άλλων.

Κομοτηνή όπως Πάτρα

Ως θετικό παράδειγμα, ο Γιάννης Λεβέντης πρόταξε όσα συμβαίνουν στον Δήμο Πατρέων, όπου ο δήμαρχος είναι εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναγνώρισε πάντως ότι κι εκεί δεν μπορούν να επιλυθούν όλα τα ζητήματα, αφού σχετίζονται την κεντρική διοίκηση, ωστόσο παρατήρησε πολύ μεγαλύτερη διεκδικητικότητα σε χρηματοδότηση και στελέχωση από την κυβέρνηση.

Ακόμη, έφερε ως παράδειγμα έργο ανάπλασης του πάρκου παραλίας, όπου από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασιστεί να γίνει μέσω εργολαβίας που θα κόστιζε 300.000 ευρώ, αλλά τελικά με τη νέα διοίκηση έγινε με το προσωπικό του Δήμου κοστίζοντας μόλις 1.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Γιάννη Λεβέντη.

Τέλος, αυτό το διάστημα τρέχει η διαδικασία στελέχωσης των ψηφοδελτίων σε Περιφέρεια και Δήμους από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Πηγή: xronos.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση