Search
Close this search box.

Εκδήλωση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ν. Εβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Τη Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στη Αλεξανδρούπολη, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Έβρου, θεματική εκδήλωση «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη -Ενεργειακά Κόμβος», με κεντρικούς ομιλητές τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γλαβίνα Θανάδη και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές κ.κ. Χριστινα Αλίρη, Αρμενάκη Κρυσταλλία, Ζαρωτιάδη Γρηγόριο, Πλέσσια- Ευσταθοπούλου Κατερίνα και Χουλιάρα Κώστα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό και η κα Αγάθη- Ρόζα Βρεττού και Ξυλούρης Νικολαος.

Στην Εκδήλωση ο κ.Γλαβίνας επισήμανε το κομβικό ρόλο της Περιφέρεια της ΑΜΘ και αν αξιοποιηθεί κατάλληλα μπορεί να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Η υποψήφια κα Αλίρη τόνισε ότι ελληνική περιφέρεια έχει εγκαταλειφθεί πλήρως με ευθύνη της Τρέχουσας Κυβέρνησης αλλά και των τελευταίων κυβερνήσεων. Τα σημαντικά οικονομικά στοιχεία που διακρίνουν κάθε μέρα οι Έλληνες αποτελούν η χαμηλή αγοραστική τους δύναμη, η ακρίβεια, η κερδοφορία συγκεκριμένων κλάδων , εταιρειών και οι τρομακτικοί φόροι. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν συζητά την μείωση του ΦΠΑ (ούτε έστω σε βασικά αγαθά). Η εξάρτηση από κοινωνικά άδικους και ταξικούς έμμεσους φόρους συνεχίζεται και η οικονομική ολίσθηση του ελληνικού νοικοκυριού ολοένα και περισσότερο.

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί το μοναδικό κόμμα που στην επιχειρηματολογία του αναφέρεται για επένδυση στην παραγωγή ως μοχλός ανάπτυξης. Τα στοιχεία για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι απογοητευτικά καθώς το 30% ζει κάτω από τα όρια της Σχετικής φτώχειας (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ). Είναι ευδιάκριτο ότι η περιοχή είναι αδικημένη και απουσιάζει από τις δυνάμεις της συντήρησης ένα σχέδιο ουσιαστικής αποκέντρωσης και Ισόρροπης Περιφερειακής Ανάπτυξης. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο αποτελεί η δημογραφική αποψίλωση της περιφέρειας και η έλλειψη σημαντικών υποδομών για σύγκλιση με τις υπόλοιπες περιφέρειες. Η τρομερή καταστροφή από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Έβρου και Ροδόπης στον Έβρο και η επόμενη μέρα αποτελούν (για άλλη μια φορά) απόδειξη της κυβερνητικής εγκατάλειψης της περιοχής μας. Η λύση είναι μια (και την έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ), μια διαφορετική προσέγγιση για απορρόφηση των κοινοτικών πόρων με άμεση στήριξη των πληγέντων. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει προτάσεις που έχουν ως πυρήνα τον άνθρωπο. Τέλος η περιφέρεια μας θα πρέπει να καταστεί ενεργειακός κόμβος και να αναβαθμιστεί.

Στη συνέχεια, ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Ζαρωτιάδης τόνισε ότι η καρδιά του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χτυπά δυνατά στην ελληνική περιφέρεια. Στη Θράκη, όπου τολμηρά και τεκμηριωμένα,  ριζοσπαστικά και ρεαλιστικά δείξαμε τι σημαίνει κοινωνικά δίκαιη, οικονομική πολιτική και τι περιβαλλοντικά βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση.  Το Κίνημα είναι πάλι εδώ, μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, με μια  ανανεωμένη σοσιαλιστική και δημοκρατική ταυτότητα.

Από πλευράς της Εβρίτισσας υποψηφίου κας Αρμενάκης τονίστηκε η δυναμική ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας, βάσει των εγκαταστάσεων & δομών που ήδη υφίστανται στο έδαφός της, όπως επί παραδείγματι ο αγωγός TAP, ο ΑΣΦΑ, ο FSRU, σε συνδυασμό με την επενδυτική προσέλκυση που μπορεί να επιτευχθεί εξ αφορμής ισχύος της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Αικατερίνη Πλέσια – Ευσταθοπούλου στην ομιλία της έκανε αναφορά στην στρεβλότητα της υφιστάμενης πολιτικής συγκυρίας και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ σαν εναλλακτικός πόλος που θα εγγυηθεί την ανατροπή της υπάρχουσας διακυβέρνησης. Τόνισε την αναγκαιότητα ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ενέργεια με στόχο το όφελος των πολιτών και της χώρας, απέναντι στην υπάρχουσα αδιαφανή διάθεση πόρων για την διαμορφωθείσα ολιγαρχία.

Τέλος, διατύπωσε τις ανάγκες και προτεραιότητες για την νέα γενιά, ώστε η Ελλάδα να καταστεί πόλος έλξης των νέων και των απόδημων.

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση