Search
Close this search box.

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Καταγγελία στην Δημοτική Αρχή για προκλητική εξαίρεση τοπικών Μέσων Ενημέρωσης από χρηματοδότηση

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  έχει ως  Leader  την ευθύνη της  διανομής  προιόντων του Ευρωπαικού προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικης Βοήθειας Απόρων) και για τους Δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Στα πλαίσια της προβλεπόμενης δημοσιότητας του προγράμματος είτε μέσω διοικητικών δαπανών είτε συνοδευτικών μέτρων, διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν δημόσια, προκλητικές παρατυπίες στην επιλογή των Μέσων Προβολής που επελέγησαν και μάλιστα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Δήμων Σουφλίου και  Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα η Δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης εξαίρεσε, κάποια τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία θεωρεί μάλλον ότι δεν πρόσκεινται φιλικά προς αυτήν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον παλαιότερο και γνωστό ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής MAXIMUM FM 93,6, καθώς και την ισχυρή, βάσει επίσημων στοιχείων,  ενημερωτική ιστοσελίδα e-Evros  κ.α

Η συγκεκριμένη νοοτροπία στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την δημοσιότητα ΤΕΒΑ που διέπεται από αυστηρούς κανόνες, τεκμηριώνεται από επίσημο έγγραφο  του Δήμου Αλεξανδρούπολης  που υπογράφει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, απαντώντας  σε δημόσια γραπτή ερώτηση μέσων ενημέρωσης, για τον τρόπο που επελέγησαν τα μέσα και οι τρόποι προβολής του προγράμματος .

Να ληφθεί υπόψη ότι  το media buying και το media planning, ανατέθηκαν απευθείας σε εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία δεν γνωρίζει  τα τοπικά μέσα προβολής της περιοχής. Αυτή η δαπάνη μάλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί προς όφελος των ωφελούμενων του προγράμματος διότι είναι μια πολύ απλή διαδικασία που έχει στο παρελθόν επαναληφθεί επιτυχώς από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στο έγγραφο  που προαναφέραμε και επισυνάπτεται, υπάρχει «ομολογία» της αντιδημάρχου  για την λογική που ακολουθούν στην κατανομή των κονδυλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του Ρ/Σ MAXIMUM δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός  είναι δημοτικός σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλεγμένος με την παράταξη της Δημοτικής αρχής, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε για λόγους αρχών και ηθικής. Μήπως αυτός είναι και ο βασικός λόγος  που ο Ρ/Σ στοχοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή;

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προβλήματα σχέσεων υπάρχουν και με τα άλλα ΜΜΕ που εξαιρέθηκαν παρά την υψηλή διεισδυτικότητα τους  στις τοπικές κοινωνίες.

Θα ήταν χρήσιμο να απαντήσουν οι ιθύνοντες:

  • με ποια κριτηρια εξαίρεσαν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ της περιοχής;
  • πως έκριναν ότι ο Ρ/Σ δεν προβάλλει την δημοτικη αρχή βασει αριθμου δελτιων τυπου την στιγμη που ο Ρ/Σ δίνει συντριπτικά στοιχεία για αμέτρητες ζωντανές συνεντευξεις στελεχων της δημοτικής αρχής;
  • από πότε οι αιρετοί του δήμου Αλεξανδρούπολης απέκτησαν το δικαίωμα της χειραγώγησης και του εκβιασμού των ΜΜΕ φιμώνοντας την ελεύθερη έκφραση;

Μάλιστα θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν και οι δήμαρχοι Σουφλίου & Σαμοθράκης αν συμφωνούν με αυτή την πρακτική και αν έχουν την ίδια άποψη για τα ΜΜΕ που αναφέρονται παραπάνω (MAXIMUM FM & e-Evros).

Διαβάστε την απάντηση της δημοτικής αρχής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πηγή: e-ota.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση