Search
Close this search box.

Γ. Πεταλωτής: «Κινδυνεύουμε να γίνουμε προάστιο της Αλεξανδρούπολης»

Το «καμπανάκι» κινδύνου για τη Ροδόπη χτύπησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πεταλωτής, πως η περιοχή μας κινδυνεύει να γίνει προάστιο της Αλεξανδρούπολης, λόγω του ότι η γειτονική πόλη γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα, όμως αυτό δεν συμβαίνει ισόρροπα σε όλη τη Θράκη.

Ο κος Πεταλωτής ως υποψήφιος βουλευτής άνοιξε την πολιτική του ατζέντα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις και τις επαφές του με την τοπική κοινωνία. Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm (την Παρασκευή 21 Απριλίου) μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στον οικισμό του Αλάν Κουγιού και περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Διαπίστωσε κι από κοντά δυστυχώς τη στασιμότητα στη μετεγκατάστασή του. Όπως και σε άλλα πολλά σημαντικά ζητήματα της Ροδόπης επικρατεί επί χρόνια παρακμή. Μείναμε στο 2012 και στο ζήτημα αυτό. Ως βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ το 2011 είχα προσκαλέσει και είχαμε επισκεφθεί τον οικισμό αυτό μαζί με την τότε γενική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Χωροταξίας και συντονίσαμε την επίσπευση των διαδικασιών μετεγκατάστασης σε περιοχή ήδη καθορισμένη στα περίχωρα της Κομοτηνής. Το 2012 μάλιστα, παρά την δεινή δημοσιονομική κατάσταση, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη αποφασίσαμε και εκταμιεύθηκε το τελευταίο ποσόν, ώστε να μην αρθεί η απαλλοτρίωση της νέας έκτασης. Ο Δήμος Κομοτηνής κάνοντας το χρέος του μετά από αυτήν την παρακατάθεση, ολοκλήρωσε την χωροταξική διευθέτηση του νέου οικισμού. Από τότε, η κατάσταση είναι αυτή που ήταν επί χρόνια. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της ΝΔ δεν έκαναν τίποτε. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του οικισμού αυτού να ζούνε στις γνωστές άθλιες συνθήκες, η απαλλοτριωμένη έκταση να είναι πληρωμένη και έτοιμη αλλά ανενεργή και ένα μεγάλο μέρος της πόλης από την πλευρά του οικισμού να ασφυκτιά από κάθε άποψη, ενώ θα μπορούσε να ακμάσει οικιστικά».

«Κατεβαίνω γιατί η Ροδόπη έχει ανάγκη από άμεση ενίσχυση»
Σε αυτό το σημείο έδωσε το στίγμα του προεκλογικού του αγώνα και επιχειρηματολόγησε στο γιατί η Ροδόπη έχει ανάγκη έναν άνθρωπο σαν τον ίδιο στη Βουλή. «Η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η φτωχότερη πλέον της Ελλάδος και μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης. Ειδικά η Ροδόπη βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη παρακμή. Κινδυνεύουμε να γίνουμε προάστιο της Αλεξανδρούπολης. Είναι πολύ σημαντικό οι περιοχές γύρω μας ένα είναι αναπτυγμένες, όμως δεν μπορούμε εμείς να φθίνουμε ως περιοχή, ενώ άλλες περιοχές αναπτύσσονται. Αυτή είναι η απάντηση και σε όσους με ρωτούν γιατί κατεβαίνω στις εκλογές. Κατεβαίνω γιατί η Ροδόπη έχει ανάγκη από άμεση ενίσχυση. Ο καθένας έχει την αξία του σε ένα παζλ τοπικό με πολύ μεγάλες συναινέσεις και κάποιοι πρέπει να προσκαλέσουν ανθρώπους που μπορούν να επενδύσουν στην περιοχή μας, να προσκαλέσουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων που είναι στην Αθήνα που αλλιώς δεν βλέπουν την περιοχή μας όπως πρέπει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν συμμαχίες υποψηφίων κάτω από το τραπέζι»
Πάντως παρατηρείται ότι σε ψηφοδέλτια κομμάτων στη Ροδόπη υπάρχουν κόντρες μεταξύ συνυποψήφιων. Ερωτηθείς σχετικά ο κος Πεταλωτής απάντησε ότι αυτό πράγματι ισχύει, διότι όπως είπε «η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν και συμμαχίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ υποψηφίων, υπάρχουν και πληρωμένες γραφίδες, οι οποίες αμφισβητούν και το δικαίωμα μας να είμαστε υποψήφιοι. Όλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο δεν με αγγίζουν και ούτε ασχολούμαι. Με ενδιαφέρει να θέσω τον εαυτό στην υπηρεσία των πολιτών της Ροδόπης που έχει πολύ μεγάλα ζητήματα. Διαθέτω την εμπειρία και τις γνώσεις μου και την όποια υπόσταση έχω σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Η υποψηφιότητά μου έχει εκνευρίσει πολλά κατεστημένα. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πολύ σημαντικό ψηφοδέλτιο. Αυτή τη φορά θα υπάρχει ανταγωνισμός και χαίρομαι που υπάρχουν πέντε ισχυροί υποψήφιοι. Αυτό είναι κέρδος για το κόμμα και την περιοχή».


Συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα
Στον επίλογό του μίλησε για τις επαφές που έχει αναπτύξει ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και παρατήρησε ότι βρίσκει πόρτες ανοιχτές σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, ακόμα και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Επί του θέματος ανέφερε πως «θεωρώ ότι ανοίγουν πόρτες για την υποψηφιότητά μου που κάποτε ήταν κλειστές. Βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα και κομματικές υπερβάσεις, όταν υπάρχει μια υποψηφιότητα που μπορεί να πείσει.

Έχω μεγάλη αισιοδοξία γιατί βλέπω ότι αυτές οι υπερβάσεις, προχωρούν την κοινωνία. Ακόμα και τώρα κάποιοι προσπαθούν να βάλουν γραμμές σε χριστιανική και μουσουλμανική ψήφο. Αυτό όμως δεν υπάρχει όπως το παρελθόν. Ο βουλευτής Ροδόπης δεν είναι ούτε πλειονότητας ούτε μειονότητας, αλλά ολόκληρης της Ροδόπης» κατέληξε.

Πηγή: xronos.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση