Search
Close this search box.

Γ. Πεταλωτής: «Η Ροδόπη δεν έχει ισχυρές φωνές σε βουλευτικό επίπεδο»

Βολές κατά της τριανδρίας βουλευτών Ροδόπης. Αισιοδοξία για ισχυρό διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά  

Κριτική στους τρεις βουλευτές Ροδόπης, ένας εκ των οποίων μάλιστα του ίδιου πολιτικού χώρου, άσκησε ο Γιώργος Πεταλωτής. Φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής μίλησε για την επιστροφή του στη μάχη του σταυρού στο Νομό, με ξεκάθαρα μηνύματα… υποεκπροσώπησης του τόπου σε κεντρικό επίπεδο.

Αναγνωρίζοντας πως ο Ν. Ροδόπης είναι μία δύσκολη Περιφέρεια, σημείωσε πως το έχει βιώσει σε όλες τις εκλογικές του μάχες, αλλά έδωσε το μήνυμα «μου αρέσουν τα δύσκολα». Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η Ροδόπη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της εδώ και πολλές δεκαετίες, από άποψης ισχύος» και συνέχισε: «έχουμε γειτονικές πόλεις που αναπτύσσονται με ρυθμούς που δεν μπορούσαν να το φανταστούν, αλλά αντίθετα στη Ροδόπη πέφτουμε με ρυθμούς που επίσης δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Άρα, υπάρχει ανάγκη ισχυροποίησης της Ροδόπης σε όλα τα επίπεδα».

Από το κάδρο ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση δεν εξαίρεσε κανέναν από τους τρεις νυν βουλευτές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «στο βουλευτικό επίπεδο είναι ξεκάθαρο ότι η Ροδόπη δεν έχει τις ισχυρές φωνές, οι οποίες χρειάζονται, δεν παράγει πολιτικές ιδέες και δεν γίνεται ελκυστική στο κέντρο. Γι’ αυτό τολμώ να κατεβαίνω στα πολύ δύσκολα, γιατί ο Νομός χρειάζεται ισχυροποίηση. Θεωρώ ότι έχω την εμπειρία και τις γνώσεις για να το κάνω».

Πρόσθεσε, μάλιστα ότι «εκ του αποτελέσματος» αποδεικνύεται ότι κάτι δεν πάει καλά στη Ροδόπη.

«Παραμύθιασμα» η Διακομματική Θράκης

Συγκεκριμένα μιλώντας για τη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, που συγκλήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «παραμύθιασμα» των κατοίκων, υποστήριξε πως το πόρισμα αποτελεί «συρραφή ευχολογίων» και ότι «ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακες» μιλώντας για τις προσδοκίες των Θρακιωτών.

Ανακάλεσε μάλιστα και την πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή, όπου μίλησε σε κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Μέγαρο. Τότε, σύμφωνα με τον κο Πεταλωτή, για νέα έργα στη Ροδόπη στάθηκε μόνο στο Νέο Νοσοκομείο, το οποίο δεν είναι κυβερνητικό, αλλά δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου μάλιστα ο διαγωνισμός κατασκευή έχει προς το παρόν τουλάχιστον ακυρωθεί. «Έπρεπε να υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης, για να γίνει το Νοσοκομείο» ξεκαθάρισε, ενώ σε άλλες υποσχέσεις του πρωθυπουργού, όπως το αρδευτικό φράγμα ποταμού Κομψάτο, σημείωσε πως μέχρι στιγμής αποτελεί άπιαστο έργο.

Αιχμές σε Ιλχάν-Στυλιανίδη για το παλιό δικαστικό μέγαρο

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία έχει καταντήσει το παλιό δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής, άσκησε κριτική στους νυν βουλευτές Ευριπίδη Στυλιανίδη (ΝΔ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), που διετέλεσαν βουλευτές μεταξύ του χρονικού διαστήματος 2004-2009 με τη ΝΔ, αλλά «για το μέγαρο δεν έγινε απολύτως τίποτα». Στη συνέχεια, επί θητείας ΠΑΣΟΚ τα έτη 2009-2012 σύμφωνα με τον πολιτικό, συγκάλεσε διαδοχικές συναντήσεις για το θέμα, αλλά αποδείχθηκε ότι οι μελέτες ήταν πολύ ακριβές για μία περίοδο μνημονιακών περικοπών.

«Ήταν μεγάλη πολυτέλεια να μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες ενός έργου που θα γινόταν κάποτε» σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι το ζήτημα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, γιατί σε συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Κυβέρνησης μπορούν να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία κι οι τρόποι, ώστε να διασωθεί. Ως προς τη δική του πρόταση, αυτή παραμένει η διάσωσή του και η λειτουργία ως μουσείου δικαιοσύνης.

«Αισιόδοξος» για τις εκλογές

Σχολιάζοντας το προεκλογικό κλίμα, δήλωσε «αισιόδοξος» ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα πάει καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις, δηλαδή θα λάβει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στην κάλπη, που είναι ο εκλογικός του στόχος. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πεταλωτή, αυτή η διαπίστωση προκύπτει αφενός από την καθημερινή του επαφή με τον κόσμο, αφετέρου από τη στελέχωση των τοπικών ψηφοδελτίων του κόμματος με σοβαρά στελέχη.

Απεναντίας, δήλωσε… όχι πολύ αισιόδοξος γενικότερα για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το οποίο «πρέπει επιτέλους να αλλάξει και να αντιληφθεί ότι πρέπει να λειτουργούμε αλλιώς» όπως είπε. Ως αντιπαράδειγμα, έφερε τις πρόσφατες εικόνες της κυβέρνησης στα Τέμπη, καταγγέλλοντας «σόου», αφού ο μεν υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης έπαιρνε «πόζες» στη θέση του οδηγού, οι δε επιβάτες ήταν «στημένοι».

«Κάηκαν τόσα άτομα στα Τέμπη και χρησιμοποιούν καραγκιοζιλίκια πάνω σε μία τραγωδία που έγινε πριν λίγες ημέρες. Κι αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο» τόνισε και συμπλήρωσε: «η επικοινωνία της ΝΔ, που λειτουργούσε πάρα πολύ καλά και… κάλυπτε τα πάντα, πάσχει το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μία τεράστια αμηχανία και πηγαίνουν από γκάφα σε γκάφα» αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα.

Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας

Ο Γιώργος Πεταλωτής αρνήθηκε πως αποτελεί επικοινωνιακή στάση, η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ότι σε μία κυβέρνηση συνεργασίας βάζει βέτο στα πρόσωπα των κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη θέση του πρωθυπουργού. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης είναι «μία καθαρή θέση, την οποία οφείλουμε να έχουμε πριν τις εκλογές».


«Η αυτοδυναμία είναι όνειρο θερινής νυκτός για οποιοδήποτε πρώτο κόμμα» σχολίασε, γι’ αυτό υποστήριξε η θέση του τρίτου κόμματος θα είναι δύσκολη, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν θα λειτουργήσει καιροσκοπικά.

«Έχουμε υποχρέωση, στις αξίες, τις αρχές και τον κόσμο που θα μας ψηφίσει, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές. Ό,τι κι αν πει κανείς από τώρα, θα μιλάει με πιθανότητες πάρα πολύ μικρές» σημείωσε, καταλήγοντας στο ότι πρώτα πρέπει να διαμορφωθούν τα ποσοστά των κομμάτων κι οι συσχετισμοί στη Βουλή με βάση την ψήφο του κόσμου.

Πηγή: xronos.gr

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση