“Γιορτάζουμε το Πάσχα στον Έβρο” – Ένα οδοιπορικό του “Γαστρονόμου” έρχεται στο τεύχος του Απριλίου

Από την Αλεξανδρούπολη ως την Ορεστιάδα, ταξίδεψε ο “Γαστρονόμος” κατά μήκος του ποταμού Έβρου και κατέγραψε τις άγνωστες συνταγές της εβρίτικης κουζίνας.

Βύσσα, Σουφλί, Βρυσικά, Διδυμότειχο, Βρυσούλα, Αλεξανδρούπολη, Δέλτα: Ντόπιοι σεφ, μαγείρισσες σε πόλεις και χωριά, παραγωγοί και ψαράδες, μοιράζονται τις συνταγές του τόπου μας  και γαστρονομικές ιστορίες που γεννήθηκαν από το σπάνιο αμάλγαμα πληθυσμών και πολιτισμών του Έβρου.

Στρώθηκε ένα μεγάλο λαμπριάτικο τραπέζι στο Δέλτα του Έβρου με συνταγές από 7 σεφ που συγκεντρώθηκαν με ενθουσιασμό σε ένα από τα συναρπαστικότερα τοπία της Ελλάδας, για να μαγειρέψουν την παραδοσιακή εβρίτικη κουζίνα αλλά και δημιουργικές συνταγές, εμπνευσμένες από τα εμβληματικά προϊόντα του Έβρου.

Μπήκανε στην ψαροκαλύβα της «Κυράς του Δέλτα», της μοναδικής γυναίκας στο Δέλτα, μιας εμβληματικής μορφής που συνεχίζει το παραδοσιακό επάγγελμα του ψαρά, και δοκιμάσαμε τις ψαρονοστιμιές που μας μαγείρεψε με φόντο τα ήρεμα νερά του ποταμού και έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης.

Συναντήθηκαν Εβρίτισσες καλομαγείρισσες που τους υποδέχτηκαν στις κουζίνες τους και ετοίμασαν τις μεγαλοβδομαδιάτικες, τις νηστίσιμες και τις πασχαλινές παραδοσιακές συνταγές των προγόνων τους.

Έμαθαν πώς ετοιμάζεται το εβρίτικο τσουρέκι με χειροποίητη μαγιά λυκίσκου, αλλά και ο περίφημος κόκκινος εβρίτικος τραχανάς που ζυμώνεται με ταχίνι!

Ο πασχαλινός Γαστρονόμος Απριλίου αφιερωμένος στον Έβρο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, με την Καθημερινή της Κυριακής!

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση