Search
Close this search box.

Απάντηση Ζιώγα σε Λαμπάκη. Έστειλε αιχμηρή επιστολή στον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης “ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Σε σίριαλ τείνει να εξελιχθεί η κόντρα που ξέσπασε στις τάξεις της παράταξης “ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” του Βαγγέλη Λαμπάκη, ύστερα από τη κίνηση διαγραφής του δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Χρήστου Ζιώγα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Άμεση ήταν η αντίδραση του τελευταίου ο οποίος με επιστολή του προς τον κύριο Λαμπάκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του εκφράζει την απορία και έκπληξή για τη διαγραφή του για την οποία ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ όπως αναφέρει.

Ο κύριος Ζιώγας συνεχίζει και κάνει λόγο για πλήρη ταύτιση απόψεων και εναρμόνιση του στις αποφάσεις της παράταξης τόσο κατά τη θητεία της ως Δημοτική Αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια που αυτή καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Στις απαντήσεις που -κατά τον κύριο Λαμπάκη – οφείλει να δώσει δηλώνει πρόθυμος και σχολιάζει ότι το ίδιο θα πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμβουλοι που πέρασαν από θέσεις ευθύνης κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής θητείας της αφού “Είναι γνωστό ότι με εσάς επικεφαλής, τα στελέχη της τότε διοίκησης λειτουργούσαμε συλλογικά και όχι αυθαίρετα σύμφωνα με τις εντολές σας, ενημερώνοντας σας καθημερινά και λεπτομερώς για κάθε εξέλιξη” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Τέλος ο κύριος Ζιώγας θέτει τα δικά του ερωτήματα αναφορικά με τη διαγραφή του και κατά πόσο αυτή έγινε στα πλαίσια της λειτουργίας της παράταξης, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, αν υπάρχει πλειοψηφία μεταξύ των μελών της παράταξης και ζητά να του κοινοποιηθούν οι αποφάσεις αφού δεν είχε καν την ευκαιρία να πάρει θέση για αυτές στα αρμόδια όργανα όπως υποστηρίζει.

Ολόκληρη η επιστολή Ζιώγα έχει ως εξής:

“Προς: Τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ” Βαγγέλη Λαμπάκη

Κοιν/ση: Τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης

14/5/2023 Αξιότιμε κυριε Λαμπάκη,

Με έντονη απορία και έκπληξη διάβασα σε τοπικά ΜΜΕ ότι έχω διαγραφεί από την παράταξη “Πόλη & Πολίτες”. Μάλιστα κάποια εξ αυτών αναφέρθηκαν σε παρασκήνια και άγνωστες σε μένα διαδικασίες και αποφάσεις.

Τα δημοσιεύματα επικαλέστηκαν την ανακοίνωση της παράταξης στο FACEBOOK ερμηνεύοντας την ως απόφαση διαγραφής μου εκ μέρους σας. Σε αυτή την ανάρτηση με ευχαριστείτε για τις όποιες υπηρεσίες προσέφερα τα 12 χρόνια που είμαι μέλος της.

Στη συνέχεια αναφέρεστε σε θέματα πολιτικής ηθικής τα οποία προσπερνάτε απλά, όπως γράφετε. Δεν γνωρίζω αν αναφέρεστε στην (επί 12ετία) απόλυτη εναρμόνιση μου με τις θέσεις της παράταξης και του επικεφαλής της. Είναι γνωστό σε σας ότι μέχρι και σήμερα επέδειξα ταύτιση σε όλες ανεξαιρέτως τις ενέργειες και τις αποφάσεις της παράταξης και στις 2 θητείες ως δημοτική αρχή και στην τρέχουσα θητεία ως μείζον αντιπολίτευση.

Τέλος αναφέρετε ακατανόητα και με γρίφους ότι βρίσκεστε σε αναμονή κάποιων απαντήσεων μου, αναφορικά με τον χώρο ευθύνης που μου είχατε αναθέσει την περίοδο 2016-2019.

Ως επικεφαλής της παράταξης εσείς κρίνατε το έργο μου διατηρώντας με μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας στην θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας.

Σε ποιες ακριβώς ερωτήσεις σας μου ζητήσατε να απαντήσω 4 χρόνια αφότου παραδώσαμε τα ηνία του Δήμου στη νέα δημοτική αρχή; Είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία έχετε διατυπώσει προς εμένα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το ίδιο είναι πρόθυμοι να κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι μας που είχαμε τότε θέσεις ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου. Είναι γνωστό ότι με εσάς επικεφαλής, τα στελέχη της τότε διοίκησης λειτουργούσαμε συλλογικά και όχι αυθαίρετα σύμφωνα με τις εντολές σας, ενημερώνοντας σας καθημερινά και λεπτομερώς για κάθε εξέλιξη.

Η χρήση του 1ου πληθυντικού προσώπου στην ανάρτηση σας, μου επιτρέπει να υποθέσω ότι η ενδεχόμενη διαγραφή μου (αν υπάρχει) είναι προϊόν συλλογικής και όχι προσωπικής απόφασης. Σύμφωνα με όλα αυτά σας παρακαλώ θερμά να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1. Υπάρχει όντως παραταξιακή απόφαση η οποία εστάλη στα ΜΜΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου με θέτετε εκτός παράταξης;

2. Σε αυτή την απόφαση (αν υπάρχει), υπάρχουν διατυπωμένοι και οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή;

3. Αυτή η απόφαση (αν υπάρχει) ελήφθη πλειοψηφικά κατόπιν συζήτησης με τα στελέχη της παράταξης εν τη απουσία μου χωρίς δηλαδή να μου δοθεί η δυνατότητα να εκφράσω τις θέσεις μου για αυτό;

4. Αν υφίσταται τέτοια συλλογική απόφαση ως προϊόν δημοκρατικού διαλόγου, επιθυμώ να μου γνωστοποιήσετε την θέση και την άποψη όλων των συνάδελφων μου με τους οποίους υπηρετήσαμε μαζί τόσα χρόνια τις αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης με τις δικές σας οδηγίες και κατευθύνσεις ως επικεφαλής.

Σε αναμονή της ανταπόκρισης σας παραμένω στην διάθεση σας.

Χρήστος Ζιώγας

Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης”

Χορηγούμενη

Tags

Κοινοποίηση